
دکتر اسماعیل ایدنی در جلسه توسعه و تعمیق فعالیتهای دانشگاهی جهت ترویج فرهنگ اقامه نماز که امروز، چهارشنبه 10 شهریورماه در سالن جلسات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه خرسندیم که سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی اهواز بهعنوان دانشگاه نمونه نمازی در سطح استان معرفی شد، اظهار کرد: کسی که مسائل شرعی را انجام دهد صیانت و حفاظتی را برای خود به وجود میآورد که شخصیت وجودی او در مقابل عوامل بیرونی مقاوم میشود.
وی با اشاره به این حدیث از پیامبر(ص) که “یکی از 2 چیزی که دوست دارم نماز است”، تصریح کرد: این سخن نشان میدهد که ابعاد معنوی نماز از آنچه ما فکر میکنیم، بسیار بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز ادامه داد: امروز وقتی صحبت از سلامت میشود دیگر تعریف فیزیکی و جسمی از سلامت مدنظر نیست بلکه سطح سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی مدنظر است یعنی به ابعاد معنویت هم در سلامت بیمار توجه میشود.
ایدنی با اشاره به اینکه در تمام ادیان مناسکی برای پیروان آن دین تعریف شده است، عنوان کرد: مناسک دین اسلام ویژگیهای خاصی دارد و روح اجتماعی درون آن نهفته شده است، علت تأکید به اقامه نماز دستهجمعی نیز همین است؛ دین ما در این خصوص با دیگر ادیان متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: در دین اسلام، علاوه بر دغدغه فردی، دغدغه اجتماعی نیز وجود دارد و روح جمعی در نماز جماعت متجلی این امر است که نگاه اسلام تنها منحصر به پرورش فرد نیست بلکه به پرورش جامعه است، به همین علت مسئولیتهای اجتماعی افراد در اسلام بیشتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با بیان اینکه تلاش شد که فرهنگ اسلامی و اقامه نماز در دانشگاه نهادینه شود و کارنامه مسائل فرهنگی دانشگاه بهویژه در حوزه قرآن و نماز مطلوب باشد، تصریح کرد: فعالیتهای قرآنی دانشگاه نسبت به گذشته بیش از 50 درصد رشد داشته است.
ایدنی گفت: با توجه به نوع کار افراد در حوزه بهداشت و درمان، باید همیشه احساس مسئولیت افراد در این زمینه در بالاترین میزان خود باشد؛ اکنون که این عامل بهطور سطحی گسترش یافته است، باید به گونهای قدم برداریم که بهطور عمقی نیز توسعه یابد.
وی ادامه داد: اگر گاهی برخورد نامناسبی از سوی بیماران یا همراهان آنها میبینیم، باید همانطور که در دین سفارش شده، طمأنینه داشته باشیم تا بتوانیم به مراجعهکنندگان آرامش دهیم و به آنها بفهمانیم که در مراکز درمانی حقوق آنها در اولویت قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: انسان وقتی بیمار میشود فرصت خوبی بهدست میآورد چراکه در زمان بیماری محدودیتهای مادی خود را بهتر درک میکند. یک بیمار خلأیی احساس میکند که اگر ما به این خلأ پاسخ ندهیم، باعث افسردگی و ناراحتی میشود.
ایدنی تصریح کرد: اگر نقش ائمه جماعات بیمارستانها و شبکههای بهداشت و درمان در سطح استان طوری طراحی شود که بتوانند با بیماران نیز ارتباط برقرار کنند، در روحیه آنها بسیار تأثیرگذار خواهد بود؛ آمادگی داریم که این موضوع را در قالب یک پژوهش علم و دین در 2 گروه از بیماران مشابه انجام دهیم تا تأثیر آن را بر مسائل روحی و روانی بیماران مقایسه کنیم.